Op dinsdag 11 oktober was het tijd voor het tweede MVO-Festival. In de Rotterdamse sporthal De Zevenkampse Ring ontmoetten meer dan 100 ondernemers en 500 bezoekers elkaar met het thema ‘de Participatiewet’.
De opening
Vanaf halverwege de middag wordt het steeds iets drukker in de sporthal. In de zaal gaan de toegestroomde ondernemers aan de slag met het klaarzetten van hun stands. Gewapend met visitekaartjes, bloemen, posters en soms zelfs prototypes, maken de ondernemers zich op voor het openen van de deuren om 4 uur.
Het MVO-Festival laat de buitenwereld kennis maken met de vele mooie initiatieven die er zijn. “MVO staat voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Ons doel is om profit, non-profit en overheid bij elkaar te brengen. En dat alles in het kader van netwerken en naamsbekendheid van de bedrijven en organisaties te vergroten.”, stelt Lilly Sovilj, projectleider van Buurtwerk Prins Alexander. “Het gaat hier vandaag bruisen in het recreatiecentrum!”
Matchmakers
Naast het laten zien van de bedrijven aan de buitenwereld, wordt ook hard gewerkt aan het leggen van onderlinge matches tussen de bedrijven. Elk bedrijf heeft de vraag gekregen na te denken over een aanbod en een vraag en op de vloer worden deze aan elkaar gekoppeld. De vragen zijn net zo divers als de aanwezigen; van het schrijven van een ondernemingsplan, tot een ruimte voor workshops. “Ik ben zeer onder de indruk van deze markt. De MVO-markt die jullie hier met elkaar gecreëerd hebben. In Rotterdam gebeurt het gewoon! Jullie zijn bezig met matchmaking. Met bedrijven die iets nodig hebben en maatschappelijke organisaties die iets te bieden hebben.”, aldus Maria van der Heijden, directeur van MVO Nederland.
Twee dames in groteske hoepelrokken lopen samen over de maatschappelijke beursvloer om de vragen op te speuren en de matches te maken. Zo vinden zij ook een match tussen organisator Buurtwerk en standhouder Humanitas. Caroline van Jaarsveld van Humanitas vertelt: “We staan hier met een aantal zorgprofessionals en we zijn niet zo goed in LinkedIn. Eigenlijk zouden we elkaar beter moeten kunnen vinden. We dachten ‘eigenlijk moeten we daar een keer een cursus in doen’. Die cursus gaat Buurtwerk bij ons geven. Als tegendienst gaan wij een cursus ‘nieuwe ontwikkelingen in de zorg’ bij hen verzorgen.”
Een groot succes
“Het was gezellig. Het was een open sfeer, ook door de opstelling. Met een mooi horecaplein in het midden van het Albeda College. Dat was een heel open structuur waarin iedereen elkaar goed kon ontmoeten. Een beurs die aansluit bij ons motte; ‘We gaan hier in Prins Alexander echt wat doen!'”, spreekt Ron Davids, voorzitter van de gebiedscommissie Rotterdam Prins Alexander over het festival.
Een evenement waar veel mensen elkaar konden ontmoeten en veel partijen nieuwe verbindingen hebben gelegd. Niet te vergeten; de partijen hebben samen kunnen nadenken over hoe ze hun impact kunnen vergroten en samen beter kunnen werken aan een mooiere wereld. “Het MVO-Festival is succesvol verlopen.”, concludeert Lilly Sovilj van Buurtwerk. “We hebben veel genetwerkt en er zijn veel bezoekers geweest. Ik hoop op een derde editie en dan iedereen weer terug te zien!”
Reacties